LogoBedford Vehicles, afgekort Bedford, was tussen 1930 en 1986 een Britse bedrijfswagenfabrikant. Het bedrijf behoorde tot het eveneens Britse Vauxhall, dat zelf weer een onderdeel was van het Amerikaanse General Motors. Bedford was een van de grotere internationale producenten op het gebied van lichte, middelzware en zware vrachtwagens en bestelbussen. Het is een aantal jaren de meest winstgevende onderneming van General Motors Europe geweest.

Met de TK had men een lichte / middel zware vrachtwagen reeks die het erg goed deed, ook in Nederland. De Bedford was een stuk goedkoper dan zijn vergelijkbare concurrenten. Bij Bedford dacht men dat het wel goed bleef gaan. Waar andere merken flinke stappen maakte met nieuwe en moderne trucks, bleef Bedford vasthouden aan de lopende series. De nieuwe TL kwam te laat om het enorm gedaalde marktaandeel weer omhoog te krijgen. De zware TM serie, is in Nederland nooit een succes geworden.Na het stoppen van de Bedford produktie, heeft men het nog geprobeerd onder de naam AWD. In de britse kolonies in Afrika, was nog vraag naar vooral de TJ torpedo uit de jaren '50 - 60 die nog steeds in produktie was. De verkochte aantallen van AWD in Engeland waren te laag om het een succes te laten worden en het merk Bedford / AWD verdween definitief.

Op de kermis reden in de jaren 60 en 70 diverse Bedfords uit de TK lijn. Simpele recht toe recht aan trucks die deden wat ze moesten doen.
home