LogoHet Amerikaanse merk Ford was het net als General Motors een doorn in het oog dat er in Europa een snel groeiende truck markt was in de jaren 60 en 70. Ford had al een fabriek in Keulen en opende nu ook een fabriek in Engeland. Hier werd o.a. de Ford Thames Trader gemaakt die in de jaren '60 in Nederland redelijk verkocht werd. In 1965 kwam er een nieuwe frontstuur truck uit, de D serie met kantelcabine

Deze nieuwe truck werd populair in ons land, echter haalde deze serie het niet bij zijn grootste Engelse concurrent, de Bedford TK. Hier was de D serie wel voor bedoeld.

Voor het zware transport ontwikkelde Ford de Transcontinetal met verhoogde Berliet cabine. De Transcontinental werd in een nieuwe fabriek in Amsterdam gemaakt, maar Ford schoot met deze truck niet echt in de roos. Een zeer gedurfde opvolger van de Ford D serie ziet begin jaren '80 het levenslicht. Ford komt dan met de Ford Cargo. Met een voor die tijd hyper moderne cabine, die nu nog modern is qua design. Ford krijgt er zelfs de titel "Truck van het Jaar 1982" mee.Op de kermis hebben diverse Ford trucks gereden. Een van de mooiste was de generatorwagen van het Luna Park van George Reemer.

De Ford truck divisie is in 1986 verkocht aan Iveco De fraaie Ford Cargo is door Iveco doorgebouwd tot 1993 onder de naam Iveco Ford.
home