LogoMercedes Benz ontstond in 1926 toen de bedrijven van Daimler en Benz werden samengevoegd tot Daimler Benz AG. Dit gebeurde niet helemaal vrijwillig, door de teruglopende economie en een overproduktie had men weinig keus. De voertuigen werden onder de naam Mercedes Benz voortaan verkocht.

Fabrikanten Daimler en Benz hadden al trucks uitgebracht en werkte aan een eigen dieselmotor. Na de 2e wereld oorlog kwam de truckproduktie weer op gang. Het echte succes in Europa kwam met de "kurz haubers", de Mercedes trucks met het kleine neusje. Van deze trucks werd ook een frontstuur model afgeleid die het redelijk deed.In 1965 kwam de LP serie op de markt met krachtige motoren, dit moest vanwege de regelgeving in Duitsland. van 6 pk per ton trein gewicht. Deze LP serie kwam er in een zware serie, een middenserie en een kleine lichte serie. Deze vrachtwagens zijn veel op de kermis in gebruik geweest.

In 1971 nam Mercedes Hanomag Henschel over en in 1973 kwam een vernieuwde reeks trucks uit die door de jaren in steeds meer verschillende uitvoeringen als NG serie op de markt kwam.Mercedes hanteerd een typecodering voor hun trucks. De 1e 2 cijfers zijn het treingewicht in tonnen. De 2e cijfers is het (afgeronde) motorvermogen. Een Mercedes LP 1619 is een truck voor 16 ton met een 190 pk motor.

Mercedes gebruikt de cijfercombinatie nog steeds, maar heeft de trucks nu namen gegeven zoals de Actros. Van deze Actros is er een nieuw model uit die prachtig is en voldoet aan de Euro 6 normen.home